Slöseri med potential

Här sitter jag.

Jag älskar att arbeta, att träffa och hjälpa människor. Jag älskar möten, utbyta blickar, läsa av mina medmänniskor och sprida lite glädje.

Jag har under mitt snart 39 åriga liv gjort så mycket. Jag kan så mycket och här sitter jag. Jag väntar på att detta vakuum ska passera, detta hålrum av dagar som ser ut som föregående dagar.

Mitt KASAM är starkt (läs tidigare inlägg) även om det vissa dagar vacklar till. Jag försöker leva här och nu men oron för framtiden knackar ibland på min axel efter uppmärksamhet.

Jag är inte rädd för att hugga i och har gjort jobb många aldrig skulle kunna tänka sig. Ett jobb är ett jobb, det är en inkomst och en möjlighet till försörjning av ens familj. När alla mina uppdrag uteblev på grund av Coronakrisen fick jag panik. Jag började kika på olika möjligheter och sökte diverse jobb. Jag fick arbete på ett äldreboende nära mitt hem och det kändes bra. Inte vad jag ville göra men det kändes fint att få hjälpa äldre medan jag väntade. Väntade på att allt skulle gå tillbaka till det normala. Samtidigt fick jag veta att jag som egen företagare kunde söka permittering. Jag sökte och efter lång och svettig väntan fick jag den beviljad. Jag blev också informerad om att jag under permitteringen inte fick ta ett arbete vid sidan om. Äldreboendet kunde bara erbjuda några strödagar här och där och det kunde jag inte försörja mig och barnen på. Jag fick tacka nej till det och istället vara permitterad till 60%.
Det är konstigt ändå. Äldreboendet behöver vikarier, staten vill ha in skatt och jag behöver en sysselsättning för att inte bli deprimerad. Men visst, jag sitter hemma då – och väntar.

Jag är så privilegierad och så oerhört tacksam. Men jag kan ändå inte låta bli att känna att det är ett sådant slöseri med potential av att jag sitter här, det finns så mycket jag skulle kunna göra.

Det finns en tid före och en tid efter Corona.
 
Ta hand om er! 
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Örjan Noreheim » Nystart!:  ”Nystart. Helt rätt tänkt. Absolut inte ge upp ett så viktigt område där du med d..”

  • Linda Sandqvist » Nystart!:  ”Alla behöver vi tid för reflektion- för att komma tillbaka ännu starkare. Kör b..”

  • Christopher » Nystart!:  ”Lycka till med nystarten! ”

  • Annette West » 29 september:  ”Du är så klok, Emilia. Tack.”

  • Daniella » Breast Implant Illness Del 3/3:  ”Ska få en tid för att ta ut mina implantat nu.. har alla jävla symtom som en män..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-