Breast Implant Illness Del 3/3

Googla på Breast Implant Illness så kommer det upp en lång lista på symptom, jag hade majoriteten av dem. Ett urplock: Hjärndimma, värk i leder och muskler, håravfall, viktuppgång, hjärtklappning, andfåddhet, sömnbesvär, kalla händer, ständiga infektioner, yrsel, huvudvärk, depression, hypotyreos, känns som man är döende. Läs den sista igen. Känns som man är döende. Precis så.

En god vän till mig (och hennes svägerska) hade också mängder av symptom och vi har nu alla tre tagit ut våra implantat. För att vi kände oss döende. För att vi var döende.

När min vän ringde mig och grät samtidigt som hon berättade att hon kände att kroppen var på väg att dö sa jag att hon kände rätt, bröstimplantaten höll på att ta livet av henne. ”Stå ut i nio dagar till sedan är operationsdagen inne. Det var en kamp, en osynlig sådan. Andra kan tycka att man är lat när man hela tiden går på lågvarv och ständigt känner ett akut behov av sömn. Faktum är att vi kämpade för våra liv, våra kroppar var förgiftade.

Symptomen kommer sakta smygande och det är svårt att se sambandet. Man skyller på stress, att man ätit dåligt eller att det går något virus. Sakta, sakta svettas implantaten ut gifter i kroppen. Man förändras i ens sätt att vara och glädjen försvinner. Faktiskt är det så att livslusten i ögonen snart är ett minne blott. Det sägs ju att ögonen är själens spegel och ju längre implantaten får sitta inne desto ihåligare blir ens blick. 
När jag satte in implantaten 2007 var det ingen som informerade mig om att de svettades ut ämnen i kroppen. Tragiskt nog vet jag inte om denna information hade hindrat mig från att sätta in dem. ”Det händer inte mig” eller ”alla andra klarar sig ju” hade förmodligen varit tankar som ändå fått mig till att lägga mig på operationsbordet.

Bröstimplantat svettas ut silikon genom höljet, ut i systemen och kroppen får panik. Vad är detta? Vad är det som riskerar att göra min värd sjuk? Kroppen börjar bekämpa dessa skadliga inkräktare och då också sig själv. Det är knappast någon slump att kvinnor med bröstimplantat oftare har autoimmuna sjukdomar än andra.
I Sverige finns väldigt lite information om Breast Implant Illness, i USA pratar man mycket om det. Vi kan dock ofta här hemma läsa om att implantaten nu för tiden är väldigt säkra, man nämner att det kan bli kapselbildning men inte att man riskerar att bli förgiftad. Marknaden är skållhet och klinikerna tjänar snuskigt mycket pengar på människors osäkerhet och fåfänga.

Hela tiden proppas vi fulla med ideal av vad en riktig man och en riktig kvinna är. En del påverkar bara ens klädval, andra ens sätt att vara och bete sig. Jag tycker att bröst är vackert men är det värt att bli sjuk för att få dem? Absolut inte! Jag lärde mig en dyrköpt läxa som kostat mig enormt mycket livskvalitet då jag inte orkat umgås med mina barn utan legat i släckta rum och gråtit, det har kostat mig mycket pengar och oerhört mycket smärta.

Har du själv implantat eller funderar på att skaffa? Läs på om Breast Implant Illness och boka snarast en tid för att operera ut dem. Ditt liv och din livskvalitet är värt så mycket mer än att fylla ut en bh. Prata med din fru, flickvän, kompis, dotter eller mamma. Få dem att operera ut skiten innan de blir sjuka eller sjukare.
 
Det är dags att vi tar kontroll över vad vi väljer att ta till oss. Vad är en ”riktig” man och vad är en ”riktigt” kvinna? Vem bestämmer det åt oss? Någon annan eller vi själva?

Jag hade inne mina implantat i mer än 11 år och två månader. Det är lång tid som giftet fick lov att cirkulera runt i mina system. Jag hoppas nu att kroppen lyckas återhämta mig. Jag skäms och ber om ursäkt till mig kropp för att jag utsatta den för sådana livsfarliga dumheter – helt i onödan.

Det är oerhört ledsamt att tänka på att jag har misshandlat min kropp så kopiöst.
För vadå? För att vara vacker? Jag är redan vacker. Jag behöver inte farligt plast under huden. Inte du heller.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Örjan Noreheim » Nystart!:  ”Nystart. Helt rätt tänkt. Absolut inte ge upp ett så viktigt område där du med d..”

  • Linda Sandqvist » Nystart!:  ”Alla behöver vi tid för reflektion- för att komma tillbaka ännu starkare. Kör b..”

  • Christopher » Nystart!:  ”Lycka till med nystarten! ”

  • Annette West » 29 september:  ”Du är så klok, Emilia. Tack.”

  • Daniella » Breast Implant Illness Del 3/3:  ”Ska få en tid för att ta ut mina implantat nu.. har alla jävla symtom som en män..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-