- Se det som reklam!

Tänk dig in i detta scenario; Du blir inkallad på chefens kontor som säger:

- Jo vi har ju lite tight i budgeten som du vet och eftersom du är så duktig på det du gör så tänkte vi att du skulle jobba utan lön denna månaden.

- Va? Svarar du förskräckt.

- Det går ju inte, fortsätter du. Jag har ju barn och lån och måste ju ha en inkomst…

- Ja, jo det förstår vi men det är som det är nu. Du får se det som reklam. Det kan vara bra för dig, du har ju bara jobbat här i 17 år. Du kan lägga ut ditt ”probonojobb” i sociala medier och så. Det är väl ändå en rätt så bra deal?
 
Nä. Ovanstående är ju otänktbart eller hur? Det finns ingen läkare/kassörska/busschaufför/lärare/brevbärare/präst/samordnare osv som skulle få höra ovanstående och ännu färre som skulle acceptera det. Som egen företagare blir jag ”erbjuden denna reklam” titt som tätt.
Från människor som har blivit tipsade om mig och fått höra att jag är fantastisk, att jag fångat alla i rummet. Att man kunde hört en knappnål falla och så tänkte de att jag kanske ville komma till dem? På sin höjd kan de tänka sig att betala min resa dit. Jag kan väl se det som en bra reklam? Reklam? Jag behöver ingen reklam. Jag behöver betala mina räkningar och mätta mina barn.

Jag har föreläst nu i 17 år och blir förvånad över människors fräckhet. Att de föreslår någonting som de själva inte skulle gå med på. Jag pratade med en man idag som arbetat som konsult i 40 år, i samma bransch som min med liknande frågor. Han har inte fått ett sådant förslag ens en enda gång. Jag har tappat räkningen på hur många gånger det hänt mig. Han sa idag till mig att det var för att jag vara kvinna, tragiskt nog tror jag att han har rätt.

Jag fullkomligt älskar det jag arbetar med, att utbilda kring mobbning och sexuella trakasserier. Det är min livsuppgift sedan många år tillbaka men som läget är nu går det inte att genomföra mina föreläsningar.

Jag har vid fyra tillfällen nu haft fyra föreläsningar över Zoom där människor fått anmäla sig. Jättemånga har varit intresserade – tills de förstod att det kostade en liten summa att delta, då var det inte intressant längre. Man vill gärna ha lön själv men konsulter (kvinnliga?) ska vara tacksamma över att få jobba - de kan ju lägga ut det i sina sociala medier. Som reklam liksom!
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Örjan Noreheim » Nystart!:  ”Nystart. Helt rätt tänkt. Absolut inte ge upp ett så viktigt område där du med d..”

  • Linda Sandqvist » Nystart!:  ”Alla behöver vi tid för reflektion- för att komma tillbaka ännu starkare. Kör b..”

  • Christopher » Nystart!:  ”Lycka till med nystarten! ”

  • Annette West » 29 september:  ”Du är så klok, Emilia. Tack.”

  • Daniella » Breast Implant Illness Del 3/3:  ”Ska få en tid för att ta ut mina implantat nu.. har alla jävla symtom som en män..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-