När blev du kränkt senast?

Jag har precis läst en artikel i Expressen som handlar om en kvinna som köpte Chokladen Kit Kat och upptäckte till sin förfäran att den inte innehöll något kex utan bara choklad.
Hon vill nu ha en ursäkt från företaget och menar på att denna miss orsakat henne stor ekonomisk och känslomässig skada (!)
Hon säger också att hon inte tvekar kring det faktum att dra företaget inför rätta om hon inte kompenseras med choklad. På riktigt? Har inte rättsväsendet viktigare saker att syssla med? Som att ta sig an misshandelsfall? Mord? Våldtäkter? Incest? Mobbning?
Artikeln finns att läsa här:  http://www.expressen.se/dinapengar/hon-kraver-kitkat-pa-choklad-for-hela-livet/

100-300  personer i Sverige tar varje år livet av sig på grund av mobbning och här har hon mage att säga att hon känner sig kränkt. Min första tanke är att hon måste levt väldigt skyddat och inte stött på så många svårigheter i livet om hon känner sig kränkt av ett fel i tillverkningen av en chokladkaka.
Okej att gränsen är individuell för när man känner sig kränkt men samtidigt upplever jag att denna gräns hela tiden flyttas. Om ni inte redan läst David Eberhards böcker så rekommenderar jag dem varmt, framför allt: ”Ingen tar skit i den lättkränktas land”.
På ett smart och roligt sätt beskriver han vårt samhälle och tiden vi lever i och där många upplever sig kränkta för minsta lilla.
När det börjar gå inflation i ordet ”kränkt” har det tappat sin innebörd tycker jag.  

Kan man bli kränkt utan att man själv upplever det? Visst kan man det men samtidigt är det upp till en själv att avgöra vart ens egen gräns går. Jag har vid flera tillfällen efter mina föreläsningar pratat med människor som blivit illa till mods för kommentarer de hört andra få. De har inte upplevt att personen i fråga tagit illa upp men har själv mått dåligt av vad de fått höra. De har bett om råd kring detta och jag säger alltid att man ska prata med personen i fråga för att kolla av med denna hur han/hon tog detta och helst också säga stopp i stunden. För att stoppa ett skämt då resten av gänget skrattar kräver mod och detta gör att de flesta blir tysta och väljer att titta åt ett annat håll.
 
När blev du kränkt senast?

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Örjan Noreheim » Nystart!:  ”Nystart. Helt rätt tänkt. Absolut inte ge upp ett så viktigt område där du med d..”

  • Linda Sandqvist » Nystart!:  ”Alla behöver vi tid för reflektion- för att komma tillbaka ännu starkare. Kör b..”

  • Christopher » Nystart!:  ”Lycka till med nystarten! ”

  • Annette West » 29 september:  ”Du är så klok, Emilia. Tack.”

  • Daniella » Breast Implant Illness Del 3/3:  ”Ska få en tid för att ta ut mina implantat nu.. har alla jävla symtom som en män..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-